Drönare

Ett trevligt sätt att i filmen göra etablerande filmklipp, för att tydligare visa vilken plats man filmar på, är att filma från luften med så kallad drönare. Genom att komplettera din beställning med tilläggspaketet Drönarfilmning, får din släktfilm ännu mer karaktär av ett TV-program.

Vi har tillstånd från Transportstyrelsen samt erforderlig försäkring för att kunna filma med drönare (UAV/UAS) i kommersiellt syfte. Vi måste dock som alla andra följa de lagar och föreskrifter som gäller för all flygning, vilket bl.a. innebär att vi t.ex. inte kan flyga med drönare över restriktionsområden, folksamlingar eller inom en flygplats kontrollzon. Det sistnämnda kan ibland sträcka sig flera mil från flygplatsen.

Önskar du publicera den färdigredigerade släktfilmen på Internet, om den innehåller filmklipp som filmats med drönare, måste du själv söka tillstånd. Det krävs spridningstillstånd från Lantmäteriet för publicering och spridning av geografisk information (flygfoto).

Priset för tilläggspaketet Drönarfilmning gäller under förutsättning att vädret tillåter filmning med drönare samma dag som övrig filmning sker enligt din beställning.