Ultrahög bildkvalitet

Utvecklingen inom hemelektronik går i allt snabbare takt. Upplösning och bildkvalitet har blivit bättre och bättre, och storleken på bildrutan blir allt större och större. Den som köper en ny TV idag väljer oftast att köpa en TV som är kompatibel att kunna visa 4K Ultra HD (3 840 x 2160), som är den nya högsta konsumentstandarden.

En 4K Ultra-HD-TV kan visa 8 miljoner bildpunkter – dvs. fyra gånger mer än en TV med Full-HD (1920 x 1080). Ännu har inte så många TV-kanaler hängt med, men vi vet av erfarenhet att utvecklingen följer med marknadens krav efter en tid.

Varför tar vi upp detta här? Jo, vi har möjlighet att redan idag erbjuda filminspelning med två professionella 4K Ultra HD-kameror och leverera din beställda film i lika ultrahög bildkvalitet. Många anser att Full HD (1 920 x 1 080) räcker, men med tanke på att bildformaten blir större och större behövs 4 K Ultra HD på sikt. Och framförallt redan idag om man vill visa filmen med projektor och storbild.


På 1990-talet var en 32 tums platt-TV det optimala, idag är det 65 tum 4K Ultra HD som gäller vid nyinköp. Trenden visar tydligt att vi konsumenter vill ha större bildformat i takt med den tekniska utvecklingen. Inom snar framtid är det 70-100 tum eller t.o.m. större bildformat som gäller i vardagsrummet. Det sistnämnda gäller redan de som har projektor och hemmabio. Med storbild blir 4K Ultra HD en förutsättning för att få en bild med tillräckligt hög upplösning.

Om du väljer tilläggspaketet 4K Ultra HD när du beställer din släktfilm av oss, kan man t.o.m. många år senare göra fotografier av stillbilder ur filmen. Detta är möjligt om filmen görs i 4K Ultra HD (3840 x 2 160).