Självbiografisk film

Kanske är det du själv, som t ex kommit upp i åren, som behöver dokumentera din levnadshistoria som en självbiografisk film för dina efterkommande.

Många kanske inte tror det finns så mycket att berätta om sig själv, men för att få med allt skulle vi ju egentligen behöva en tidsmaskin och backa tillbaka till din födelse och sedan filma dig hela livet fram tills nutid för att få med hela ditt liv. Och visst har du som alla andra upplevt mycket i ditt liv! Vi hjälper dig och vägleder dig under intervjun genom att ställa frågor som du får av oss i god tid före filminspelningen.

Förbered dig genom att; plocka fram bilder ur dina fotoalbum, titta på eventuella gamla filmer du har från ditt liv – t ex Super 8-film och VHS-film, läs gamla brev du sparat, prata med anhöriga, släkt och vänner. Skriv gärna ner minnesanteckningar i stolpform på papper i god tid innan filminspelningen.


Se exempel på hur din självbiografiska film kan göras genom att se filmen ovan!

Många väljer att berätta sin levnadshistoria skriftligt på ett eller annat sätt, men en film där man både kan se och höra den som berättar om sitt liv går inte att överträffa på annat sätt. Jo, det förstås – att få höra det ”live”. Men när den som filmats gått ur tiden och det gått en tid, kan så småningom anhöriga, övrig släkt, vänner och efterkommande glädjas av att kunna se personen på film. Och detta kommer att vara möjligt många, många generationer framåt i  tiden – under förutsättning att man ser till att lagra om digital media med jämna mellanrum och i nya moderna format som det fortfarande finns utrustning/hårdvara att se filmen på.

Du bestämmer själv hur mycket du vill berätta om ditt liv. På grund av yrkesetiska och moraliska förpliktelser behandlar vi din levnadsberättelse konfidentiellt. Efter att vi levererat den färdiga filmen raderar vi också alla originalfiler och eventuella kopior på alla filmklipp, stillbilder etc.